Miskolc

Erasmusega Ungaris

Miskolc on Ungaris suuruselt kolmas linn, see juures on see ka linn, kus elab kõige rohkem mustlasi (lausa 2,2%) ja seda on linna pildist näha ka. See on tundub kui tööstuslinn ja selletõttu on ka mitmete suurte ettevõtete tehased siin. Alumisel vasakpoolsel pildil on Elisabethi väljak ja parmal vaade kesklinnast.

Vaatamata kõigele on linna lähedal palju ilusaid kohti, näiteks Lillafüred. See on väike linnake minu linnast eemal, aga siiski osa Miskolcist. Seal on ilusad aiad ja kosk, mis on Ungari kõrgeim (20 m). Samuti on seal lähedal ka mitmeid koopaid. Samuti olen tähele pannud, et igas Ungari linnas on väga palju erinevaid kujusid. Sinna sõitime väikese vana rongiga, mis oli seiklus omaette.

Rääkides koobastest, siis kohas nimega Miskolc-Tapolca on Cave bath, mis on spaa. See asub koopa sees, mille basseinides on looduslik kuumaveeallikate vesi. Tapolcas on ka ilus park, kus päikeselise ilmaga on imeline jalutada.

Lisaks kõigele sellele on linna lähedal ka kindlus nimega Diósgyőr. See oli meelis puhkuspaigaks kuningatele ja kuningannadele. Kindlus oli seest ilus ja väga hästi oli näidatud, kuidas sel ajal elu käis. PS. Miskolci jalgpalli tiim kannab sama nime, mis kindlus.

 

Merili

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s